Renovatie boerenschuur tot luxe badkamer met werkkamer

In een lege oude boerenschuur, aangrenzend aan een woonhuis, is een zeer riante en luxe badkamer en studeerkamer gerealiseerd. Na het verwijderen van alle muren en de oude betonvloer, is er een geïsoleerde vloer met vloerverwarming geïnstalleerd. Daarna zijn opnieuw alle binnenwanden opgetrokken en geïsoleerd. In de nieuwe muren zijn eveneens elektriciteit en waterleidingen meegenomen en uit het zicht weg gewerkt. Op de vloer zijn esterik vloertegels verwerkt, geïnspireerd op authentieke boerenplavuizen. Ook het sanitair en de afwerking is in samenwerking met partners geïnstalleerd. De binnenramen en deuren zijn allen door Gjet Veenstra Bouw handgemaakt. Hierbij zijn oude boerderijramen gebruikt waarin glas in lood is gezet door een partner van Gjet Veenstra Bouw.

Verbouwing van garage tot gastenverblijf

Gjet Veenstra Bouw heeft in samenspraak en nauwe samenwerking met de eigenaren van deze woning de garage omgebouwd tot een mooi en ruim gastenverblijf. Via onderstaande foto’s kunt u het hele proces van de verbouwing eens bekijken.

Het begint uiteraard met het uitruimen van de garage. Na het nodige breek- en sloopwerk wat deels door de bewoners zelf is gedaan, wordt al snel het raamwerk van de nieuwe wanden opgezet. Na het leggen van de elektra- en waterleidingen en isoleren van de wanden wordt het geheel netjes afgewerkt met gips.

Om de ruimte te voorzien van extra veel daglicht is er een dakraam geïnstalleerd en de grote openslaande garagedeuren zijn voorzien van isolerend HR++ glas. Omdat het gastenverblijf een eigen douche, toilet en keukenblokje heeft gekregen, is er voor deze ruimte een eigen CV voorziening geplaatst.

Het eindresultaat is een strak afgewerkt gastenverblijf. Wilt u ook over extra (woon) ruimte beschikken? Informeer naar de mogelijkheden om uw zolder of schuur om te bouwen tot een fijne leefomgeving. Gjet Veenstra Bouw denkt graag met u mee!

[Not a valid template]

Uitbreiding garage met prefab zadeldak opbouw

Van een normale garage een waardevolle toevoeging van uw woonhuis maken? Dat kan bij Gjet Veenstra Bouw! Deze garage opbouw is in eigen beheer ontwikkeld, wordt specifiek voor uw situatie ingemeten en uitgevoerd naar uw wensen. De onderdelen worden prefab gemaakt in onze eigen werkplaats en op locatie gemonteerd. De vorm van het dak is geïnspireerd op een zadeldak. Ook een riante uitbouw op maat gemaakt voor uw garage of schuur? Informeer naar de mogelijkheden.

Verbouwing badkamer

Typerend aan jaren ’30 woningen is vaak de beperkte badkamer in een uitbouw aan de achterzijde. Ook bij dit huis was dit het geval. De badkamer was ongeveer 2m2 en bestond uit enkel een douche en toilet. De schuur (ook in de aanbouw) had een oppervlakte van ongeveer 10 m2. Deze ruimte is uiteindelijk benut om een riante en moderne badkamer te creëren.

Het slopen hebben de bewoners zelf gedaan, daarna is tussen de schuur en de badkamer de riolering verlegd en de deur van de schuur naar achteren verplaatst. Na het verplaatsen is er een nieuwe vloer gestort, zijn de wanden opnieuw opgezet en betegeld. Daarbij is ook het sanitair door Gjet Veenstra Bouw geïnstalleerd.